This section concentrates on "Basics" of Cloud Computing. This Multiple selection Questions (MCQ) should be practiced to enhance the Cloud Computing an abilities required for various interviews (campus interview, walk-in interview, firm interview), placements, enntrance gate exams and other vain examinations.

You are watching: Which of the following is true about cloud computing

1.The ax ______ describes a Network or Internet.A. Cloud ComputingB. CloudC. ComputingD. CRM

View Answer

2.Cloud computer refers to?A. Accessing the hardwareB. Configuring the hardwareC. Manipulating the hardwareD. All of the above

View Answer
Ans : D Explanation: Cloud computer refers come manipulating, configuring, and accessing the hardware and also software resources remotely. It supplies online data storage, infrastructure, and application.


3.Which of the following is true about cloud computing?A. Cloud computing is communication dependentB. Cloud computing makes our business applications mobile and also collaborative.C. Cloud computing provides us means of accessing the applications as utilities over computer only.D. All of the above

View Answer
Ans : B Explanation: Cloud computer offers platform independency, as the software program is not forced to be installed locally top top the PC. Hence, the Cloud computer is make our business applications mobile and collaborative.


4.Which that the complying with is the working modelsfor cloud computing?A. Deployment ModelsB. Configuring ModelC. Collaborative ModelD. All of the above

View Answer
Ans : A Explanation: complying with are the working models for cloud computing: Deployment Models and Service Models.


Ans : C Explanation: Cloud have the right to have any type of of the four varieties of access: Public, Private, Hybrid, and also Community.


6.The ____________ permits systems and services to be accessible by a group of organizations.A. Exclusive cloudB. Windy cloudC. Ar cloudD. Hybrid cloud

View Answer
Ans : C Explanation: The neighborhood cloud enables systems and services come be available by a group of organizations.


7.The __________ permits systems and also services come be available within one organization.A. Private cloudB. Publicly cloudC. Ar cloudD. Hybrid cloud

View Answer
Ans : A Explanation: The private cloud allows systems and services to be easily accessible within an organization. It is more secured because of its exclusive nature.


8.Which the the complying with is a type of business Models?A. Public-as-a-ServiceB. Platform-as-a-ServiceC. Community-as-a-ServiceD. Public-as-a-Service

View Answer
Ans : B Explanation: Cloud computer is based on service models. These space categorized right into three an easy service models which room : Infrastructure-as-a-Service (IaaS), Platform-as-a-Service (PaaS) and also Software-as-a-Service (SaaS)


9._______ gives the runtime setting for applications, advancement and deployment tools, etc.A. IaaSB. PaaSC. SaaSD. XaaS

View Answer
Ans : B Explanation: PaaS gives the runtime atmosphere for applications, advancement and deployment tools, etc.


10.________________ is yet one more service model, which contains Network-as-a-Service, Business-as-a-Service, Identity-as-a-Service, Database-as-a-Service or Strategy-as-a-Service.A. IaaSB. PaaSC. SaaSD. XaaS

View Answer
Ans : D Explanation: Anything-as-a-Service (XaaS) is yet one more service model, which includes Network-as-a-Service, Business-as-a-Service, Identity-as-a-Service, Database-as-a-Service or Strategy-as-a-Service.

See more: How Aaron Rodgers To Jared Cook Came To Pass, Packers: Pivotal Aaron Rodgers


urbanbreathnyc.com Facebookurbanbreathnyc.com Instagramurbanbreathnyc.com Twitterurbanbreathnyc.com Linkdinurbanbreathnyc.com Youtube

Disclosure: This page may contain affiliate links, an interpretation when you click the links and make a purchase, we obtain a commission.